Učesnici festivala PDF 2017

PDF – Palanački Dunav Fest je jednodnevni rok festival koji će biti održan prvi put u Bačkoj Palanci 16. juna 2017. godine. Festival će biti održan na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra “Tikvara”.
Ulaznice će biti puštene u prodaju u ponedeljak, 13. marta, na svim Gigstix prodajnim mestima kao i online na sajtu www.gigstix.com po promo ceni od 800 dinara. Ova cena važiće do 1. aprila nakon čega će se prodavati za 1000 dinara. Na dan festival cena će biti 1200 dinara.

BRKOVI

headliner novog festivala PDF
Brkovi su do sada u Bačkoj Palanci nastupili samo jednom. Taj koncert je održan 2015. godine u prepunom Old Cellar Pabu. Palančani, a sigurno i članovi benda, još uvek dobro pamte euforičnu atmosferu u kojoj je koncert protekao. Sredinom juna se Brkovi vraćaju u Pačku Palanku, s tim da će ovog puta na velikoj bini sa moćnim razglasom, predstaviti publici svoje stvaralaštvo na prvom Palanačkom Dunav Festu. Više informacija o bendu možete pročitati na stranici: www.brkovi.com .

GOBLINI

headliner novog festivala PDF
Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma: “Goblini (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996), “Re-Contra” (1999) i “Roba s greškom” (2013), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata, devedesetih bili jedan od najvažnijih punk bendova u regionu a danas je njihova karijera sjajnija nego ikada.

ISKAZ

učesnici novog festivala PDF
Iskaz ove godine obeležava 10 godina postojanja benda. Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove pre svega putem 4 studijska albuma: Natio (2006), Teorija Haosa (2008), zatim Eros (2011) i Tanatos (2014) koji tematski čine celinu Kritična Masa. Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. Fuzija je najpre hip hopa, zatim funka, hard corea i sličnih pravaca i kao takva najbolje pojačava tekstove kroz koje se prožima bunt, poziv na buđenje, stavovi čoveka kao jedinke kao i pitanje postojanja čoveka.
Od 2006. putem zajedničkih pesama i koncerata su sarađivali sa mnogim izvođačima sličnih ideja...

DIVLJE SVINJE

učesnici novog festivala PDF
Divlje svinje su nastale 2016. godine. Iako izuzetno mlad po vremenu postojanja, bend čine četvorica iskusnih muzičara koji su pekli zanat godinama u brojnim novosadskim bendovima. Šta više, članovi benda su u proseku bliži krizi srednjih godina nego adolescenciji. Uprkos tome, muziku benda odlikuju mladalačka energija i bes, što nije nimalo slučajno budući da su njihove pesme nastale kao reakcija na svakodnevne pojave u društvu i politici. Objavili su svoj prvi album “Ne gledajte televiziju” koju su uživo promovisali upravo u Bačkoj Palanci. Album je dostupan na Bandcamp stranicii može se besplatno preuzeti. Sa albuma su skinuta dva singla i snimljeni spotovi za pesme “Ne gledajte televiziju” i “Spontano okupljanje”.

Pogonbdg

učesnici novog festivala PDF
Pogonbdg je nastao 2004. godine. Ime je igra reči sastavljena od reči “pogo” (punk ples/šutka) i nbgd (Novi Beograd). Ubrzo po osnivanju počeli su sa autorskim radom. Posle mnogih demo snimaka, 2011. godine izdali su prvi studijski album “U samoodbrani”, a zbog nagomilanog materijala, već 2012. izlazi i drugi studijski album “Moji Heroji”. Okupio ih je ulični punk zvuk, ali su ubrzo formirali neki sopstveni pravac u fuziji panka, rokenrola, nju vejva i blokova. 2017. godine izlazi i treći studijski album pod nazivom “Pogonophobia”. Postava je ista od 2004. osim novog bubnjara koji im se pridružio 2016.

Oi!kača

učesnici novog festivala PDF
Bend Oi!kača je nastao početkom 2015. kao produkt želje par drugara da se u Bačku Palanku konačno vrati čist zvuk ulice, i glas “ljudi iz mase”, bez dlake na jeziku. Bend je svirao par meseci, ali je, zbog novih obaveza članova morao da prestane sa radom. S prolećem 2017. i bliženjem svetkovine (Predsedničkih izbora) se bend ponovo okupio, i nastavio staru priču svirkom u Irish pub “Old cellar” u B. Palanci, posle koje je naišao na pozitivne kritike, i pozvan je da otvori prvi PDF, kao (trenutno) jedini pank bend u Palanci. Bend trenutno ima jednu autorsku pesmu, a u planu je da se napiše još nekoliko do leta, a sledeće godine da izađe i prvi album. Bend čine: Nikola Jandrić – bubnjevi, Marko Poznić – bas, Igor Tankosić – gitara, vokal i Dragoš Kržić – gitara, vokal.

Leave your thought