Oi!kača: “Nestrpljivi smo da sviramo!”

Oi!kača: “Nestrpljivi smo da sviramo!”

Oi!kača je bend iz Bačke Palanke, ali malo se tome o vama zna. Otkrij nam neku pikanteriju.

Krle: Pa, evo recimo nešto što sigurno znaju likovi naših godina iz Palanke, i koji, naravno, bleje po sličnim mestima kao i mi, ali sigurno sa tim nije upoznat ostatak sveta. Oi!kača je, naime, direktan naslednik benda „Damask“ u kom smo Džimi (Igor), Buč (Nikola) i ja  svirali. Svirali smo uglavnom hevi metal, pank, hard rok, poneku psihodeliju ubacimo povremeno, i tako to. Nažalost, slično kao i sa Oi!kačom u njenom prvom mandatu, došlo je vreme kada zbog obaveza drugih članova benda više nismo mogli da se okupljamo da sviramo, i onda smo nas trojica ostali, i malo promenili žanr i ime u nešto što je nas radilo, da tako kažem.

 

Kako napreduje autorski rad?

Krle: Ne baš kao Srbija, ali evo, obećavamo album do 2018.

 

Šta ste spremili za PDF? Hoće li biti šutki i skakanja?

Krle: Ta dva direktno uslovljavaju smisao našeg postojanja ? Spremili smo muziku koju mi volimo da slušamo, a koja je poznata ako ne većini, a ono celoj masi na ovakvim festivalima. Samo što nije ceo repertoar sastavljen od pesama koje čine 98% svih svirki manjih bendova u regionu, nego zanimljiva kombinacija pesama koje, kao što sam rekao, mi volimo da slušamo. Naravno da nismo komercijalna priča, ali za početak želimo da se upoznamo sa masom, da bi polako počeli da im pružamo i autorski rad, i obrade nekih pesama koje ne zna puno njih, ali bi mi voleli da znaju. U suštini, naš cilj je da čuvamo pank kulturu, da joj doprinosimo, što svojim pesmama, što upoznavanjem mase sa nekim brutalnim, a manje poznatim stvarima i bendovima

 

Svirate prvi. Kako se osećate zbog činjenice da otvarate prvi Palanački Dunav Fest i bićete prvi koji su ikada zvanično nastupili na festu?

Krle: Jedva čekamo da dodamo i taj podatak u naš CV. Realno, nešto što možeš pričati unucima, i svima ostalima kad PDF poprimi još veće razmere kao festival, ali da bi kroz par godina naše hvalisanje bolje prolazilo, pozivamo masu da se iscima da dođe da nas čuje, jer ćemo se mi iscimati da na samom početku napravimo atmosferu kakva treba da bude tokom celog festivala. Verujte, ako već imate karte, nećete se nigde bolje provesti nego na samom festivalu. Možete se olešiti i pre 7, ne morate tad da se okupljate za cirku, pa tek kasnije na fest ?

 

Mi smo prilično nestrpljivi da čujemo vaše prve tonove. Vidimo se 16. juna u Bačkoj Palanci!

Krle: Mi smo prilično nestrpljivi da ih odsviramo za vas. Vidimo se! Ko još nije uzeo kartu, ‘ajmo.