LNC voli kada se desi „momenat“ na njihovom nastupu i jedva čekaju PDF!

Late Night Consumption je underground techno etiketa iz Novog Sada koju čine Nikola Bajić (Adwarf), Nikola Stanisavljević (Sten) i Miloš Milić (Soot). Oni su poručili palanačkoj publici: “Vidimo se na podijumu”, a šta nas to čeka na PDF-u otkrili su nam u razgovoru.

Palanački Dunav fest pokrenuo je ove godine i DJ stage, a vi ćete biti zaduženi da razmrdate sve na tom podijumu prve večeri festivala 15. juna. Volite li festivalske nastupe na otvorenom?

LNC: Ćao! Cela ideja o stvaranju Late Night Consumption kolektiva nastala je, zapravo, na prvom zajedničkom festivalskom nastupu. Iako je naš rad fokusiran prvenstveno na zabave klupskog karaktera, vrlo rado nastupamo na velikim festivalskim dešavanjima. Energija velikih žurki je drugačija, odabir muzike je “slobodniji” i muzika je u službi zabave. Posle sezone u zatvorenom, nastupom na PDF-u otvaramo open air sezonu i jedva čekamo 🙂

Već dve godine nastupate zajedno. Kako je došlo do te saradnje?

LNC: Nastupili smo zajedno na Exit festivalu, na Urban Bug bini i dopalo nam se kako je to zvučalo. Počeli smo intenzivnije da se družimo, razmenjujemo muziku i ideje i odatle je nastao LNC. I dalje smo, pre svega, dobri drugari, a onda sve ostalo.

Šta pripremate za PDF?

LNC: Pripremamo dobru zabavu 🙂 Bačka Palanka je mesto gde su neki od nas odrasli, tu smo pravili prve žurke i tu imamo puno drugara. Uvek je posebno nastupati tamo i podržati projekat kakav je PDF za koji mislimo da je sjajna stvar!

Kako inače izgledaju vaši setovi? Da li ih prilagođavate atmosferi koja vlada?

LNC: Nema pravila. Svako od nas ima svoj karakterističan zvuk, ali volimo da eksperimentišemo. Osim Adwarfa – on je tvrdoglav!

Elektronska muzika ima dosta žanrova, a vaš izbor je pao na techno. Šta  je bilo presudno da se odlučite za to?

LNC: Energija. Techno ima energiju koju nema ni jedan drugi žanr elektronske muzike. Ne postoji ništa bolje nego kada se na techno žurci desi “momenat” i kada sve što se u tom trenutku dešava stane u službu zajedništva i zabave. Nadamo se tome i na PDF-u!

Kao što ste i sami rekli – vidimo se na podijumu! Jedva čekamo da osetimo atmosferu na podijumu DJ bine.